Zwangerschap

Er is een kindje op komst! Je gaat dus een leuke en spannende tijd tegemoet, waarin er veel op je afkomt. Gelukkig kun je vertrouwen op Lunavi. Wij doen er alles aan om jouw kraamtijd straks prettig te laten verlopen met de beste kraamzorg, zoveel mogelijk door dezelfde kraamverzorgende. Ook voordat het zover is, kun je bij ons terecht voor advies over bijvoorbeeld cursussen en de voorbereiding op de bevalling. Je vaste kraamzorgconsulent is daarbij jouw vaste aanspreekpunt. 

Meld je direct aan

Bereid je voor

Lunavi helpt jou om je voor te bereiden op de komst van je kindje. We kunnen je bijvoorbeeld adviseren over de cursussen en trainingen die je kunt volgen. Wanneer je weet wat je te wachten staat, verloopt je bevalling en de kraamtijd immers prettiger. Het complete overzicht van cursussen vind je op deze pagina. Tijdens je zwangerschap krijg je ook te maken met veel verschillende praktische zaken. Bijvoorbeeld op het gebied van voeding: wat mag je wel en niet eten tijdens de zwangerschap en wanneer je borstvoeding geeft? Ook is het belangrijk om voorbereid te zijn op de bevalling, zodat je alles in huis hebt wat je nodig hebt. Op deze pagina vind je meer over de babyuitzet voor zowel de zomer als de winter. Heb je verder nog vragen? Neem dan contact op met je kraamzorgconsulent!

Gratis hulpmiddelen van Medipoint

Lunavi Kraamzorg werkt samen met thuiszorgwinkel Medipoint. Medipoint biedt alle kraamzorghulpmiddelen die je nodig hebt tijdens en na je zwangerschap. Je kunt hier een aantal geselecteerde kraamzorghulpmiddelen gratis lenen, zoals een ondersteek, bedverhogers of bedklossen, toiletstoel, douchestoel en een rugsteun. Ook kan je een volledig kraampakket bestellen voor € 25,99.

Goed voorbereid bevallen

Met workshops en advies kunnen we jou en je partner helpen

 • Op weg naar je bevalling

  De cursus 'Op weg naar je bevalling' is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 10 deelnemers gegeven. 

 • Samen Bevallen

  Het Corona-virus treft ons allemaal en ook de zwangerschapsdocenten van Samen Bevallen worden hier mee geconfronteerd. Wij volgen de landelijke richtlijnen en geven daarom naast live groepscursussen met inachtneming van alle richtlijnen (1,5 meter afstand en extra hygiëne) ook interactieve livestreams en webinars. De Vereniging Samen Bevallen blijft staan voor kwaliteit en een persoonlijke benadering, zowel bij de offline als bij de online variant. Nooit was een goede voorbereiding op jullie bevalling belangrijker dan nu. Informeer daarom bij een cursuslocatie in jullie buurt welke mogelijkheden er zijn voor jullie.

  Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

 • Zo Bevallen

  Het Corona-virus treft ons allemaal en ook de zwangerschapsdocenten van Zo Bevallen worden hier mee geconfronteerd. Wij volgen de landelijke richtlijnen en geven daarom naast live groepscursussen met inachtneming van alle richtlijnen (1,5 meter afstand en extra hygiëne) ook interactieve livestreams en webinars. De docenten van Zo Bevallen blijven staan voor kwaliteit en een persoonlijke benadering, zowel bij de offline als bij de online variant. Nooit was een goede voorbereiding op jullie bevalling belangrijker dan nu. Informeer daarom bij een cursuslocatie in jullie buurt welke mogelijkheden er zijn voor jullie.

  Tijdens deze cursus krijg je (indien gewenst met partner) inzicht in het natuurlijke proces van bevallen. Informatie en oefening wisselen elkaar rustig af.

 • Informatieavond borstvoeding

  Wij volgen de adviezen en richtlijnen op van Rijksoverheid en RIVM m.b.t. de Coronamaatregelen.
  Aanmelden kan op geplande data.
  Tot 1 januari 2021 worden er geen avonden op locatie gehouden, alleen d.m.v. een webinar.
   

 • Shantala Babymassage

  Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen.

Kraamzorgconsulent

Bij Lunavi heb jij altijd een vast aanspreekpunt tijdens je zwangerschap én in je kraamtijd: de kraamzorgconsulent. Onze kraamzorgconsulenten hebben jarenlange ervaring in de kraamzorg en kunnen al jouw vragen beantwoorden. Of die nu gaan over je verzekering of over praktische zaken rondom de bevalling en de kraamtijd. Omdat jouw kraamzorgconsulent gekoppeld is aan de regio waarin jij woont, heeft ze contact met verloskundigen, ziekenhuizen en kraamhotels bij jou in de buurt.

Wat ouders van ons vinden

Wij krijgen gemiddeld een 8,8

 • Ze betrok Nathan nadrukkelijk bij de zorg voor zijn kleine broertje. Dat vond hij natuurlijk fantastisch!”

  Ook mijn oudste zoontje werd bij de zorg betrokken
  Ze betrok Nathan nadrukkelijk bij de zorg voor zijn kleine broertje. Dat vond hij natuurlijk fantastisch!”
 • Ik vond het jammer dat ze wegging!

  De kraamverzorgende gaf rust en vertrouwen
  Ik vond het jammer dat ze wegging!
 • Ze gaf ons handige tips en adviezen

  De kraamverzorgende hielp ons goed op weg
  Ze gaf ons handige tips en adviezen