Bavallen in een vertrouwde omgeving

Thuis bevallen

Bij de geboorte van je kind is een vertrouwde omgeving van groot belang. Daar waar je je prettig voelt, heb je de fijnste bevalling en kraamtijd. De eerste dagen met je baby zijn zo bijzonder dat je vooraf de juiste keuze moet maken voor de plaats van de bevalling. Voor veel vrouwen is het een grote wens om hun kindje thuis ter wereld te laten komen, in hun eigen vertrouwde omgeving.

Wanneer er geen medische complicaties zijn, kun je thuis bevallen met de professionele zorg van je verloskundige en de partuspoolkraamverzorgende. De kraamverzorgende van Lunavi Kraamzorg assisteert tijdens de bevalling de verloskundige of huisarts. Met ons handige lijstje van benodigdheden voor je thuisbevalling ben je goed voorbereid. De kraamverzorgende zet alles klaar voor de bevalling, zorgt voor rust, ondersteunt je bij de weeën en assisteert de verloskundige of de huisarts. Na de bevalling is ze er om jou en je baby te verzorgen, de kraamkamer op te ruimen en je te helpen met de eerste voeding. Zo kun je meteen genieten van die eerste, bijzondere momenten met je kindje in je eigen omgeving.

Emotionele ondersteuning

Deze vroegtijdige inzet is voornamelijk emotionele ondersteuning tijdens je bevalling. Dat gebeurt vooral in de vorm van rustig en aandachtig aanwezig zijn. Maar ook bijvoorbeeld door massage, door motivatie of te helpen op een positieve manier de weeën op te vangen.

Wij staan voor je klaar

Liever iemand
persoonlijk spreken?
Geen probleem!

Vertrouw op de beste ondersteuning

Ondersteuning vanaf de eerste wee

Bij Lunavi weten we hoe spannend een bevalling kan zijn. Zeker wanneer je thuis bevalt, kan het prettig zijn wanneer er de hele tijd een ervaren professional bij je is – en niet pas vanaf het moment dat de weeën om de drie minuten komen. Daarom kun je bij Lunavi al vanaf de eerste wee een kraamverzorgende bij je thuis of in het kraamhotel krijgen, die veel ervaring heeft met bevallingen en je door de eerste fase kan helpen. Dat noemen we vroegtijdige inzet. Vind jij het prettig om tijdens de hele bevalling ondersteuning te krijgen van een kraamverzorgende? Geef dat dan aan bij de kraamzorgconsulent en bij je verloskundige. 

Vertrouw op de beste ondersteuning

Coaching tijdens je bevalling

Zie je tegen de bevalling op, sta je er alleen voor of willen jij en je partner graag wat extra emotionele ondersteuning op die spannende dag van de bevalling? De kraamverzorgenden van Lunavi kunnen dan veel voor je betekenen en je bijstaan. Zij ‘coachen’ jou en je partner tijdens de ontsluitingsfase en de bevalling. Kraamverzorgenden van Lunavi zijn speciaal getraind om op verschillende manieren de pijn te verminderen zonder dat er medicijnen aan te pas komen. Dat doen ze onder meer door massage, mentale steun en ‘meepuffen’.

Wil jij ook een kraamverzorgende van Lunavi om je tijdens de bevalling te ondersteunen? Geef dit dan door aan je kraamzorgconsulent en je verloskundige.

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg

Lunavi zet het voor je op een rij

Voordelen van thuis bevallen

  • Je kunt gebruik maken van vroegtijdige inzet, waarbij je gedurende de hele bevalling de volledige aandacht hebt van een kraamverzorgende.
  • Je bent in je eigen omgeving, waar jij je het prettigst voelt.
  • Je kunt meteen na de bevalling aan je kindje en aan de nieuwe situatie wennen.
  • Thuis bevallen geeft rust, omdat je voor en na de bevalling niet heen en weer hoeft te reizen.