BabythuisZorg

BabythuisZorg is gezinsondersteuning in gezinnen met een kindje tot ongeveer 1 jaar. De zorg is snel inzetbaar en indien nodig zelfs 24 uur per dag/zeven dagen per week. Het is een tijdelijke vorm van ondersteuning en erop gericht om een gezin zo snel mogelijk weer zelfredzaam te maken. 

Waarom BabythuisZorg?

Het kan zijn dat het ouderschap anders loopt dan je had verwacht en dat je extra hulp nodig hebt. Of het nu gaat om fysieke, mentale of sociale uitdagingen, het doel is om ouders en gezinnen te helpen bij het vinden van de juiste balans en verzorging. BabythuisZorg staat klaar om ouders te ondersteunen, zodat ze met meer vertrouwen voor hun kindje kunnen zorgen.

Verschillende situaties, de beste ondersteuning

Iedere situatie vraagt om passende ondersteuning. Misschien huilt jullie baby erg veel, gaat de hechting met de baby moeizaam, heb je last van een postnatale depressie of zijn er andere sociale, psychische of lichamelijke uitdagingen. Wij staan klaar om te helpen. De deskundige en ervaren medewerkers zijn getraind om ouders te helpen bij het vinden van oplossingen en het opbouwen van vertrouwen tijdens deze unieke, maar soms uitdagende periode van nieuw ouderschap. Samen werken we aan het opbouwen van vertrouwen, zodat je met een gerust hart kunt genieten van het ouderschap.

De vier pijlers van BabythuisZorg

Het product BabythuisZorg gaat uit van vier pijlers: we vullen aan als ouders het tijdelijk even niet zelf kunnen. We ondersteunen om de eigen kracht van ouders te helpen ontwikkelen. We helpen te overbruggen als de benodigde zorg nog niet beschikbaar is. En we maken verbinding tussen het medisch en sociaal domein om te komen tot 1 gezin/1 plan.

Lunavi als partner van BabythuisZorg

BabythuisZorg, een initiatief gestart in 2019, biedt extra gezinsondersteuning. Vanwege de groeiende behoefte aan deze service verspreid over het land, begon BabythuisZorg in 2021 met een landelijke uitrol. Lunavi Kraamzorg is één van de zorgvuldig geselecteerde partners van BabythuisZorg.

BabythuisZorg aanvragen

Het aanvragen van BabythuisZorg is eenvoudig, maar vereist wel een verwijzing van een professionele zorgverlener zoals een verloskundige, huisarts of het (sociaal)wijkteam van de gemeente. Zij dienen namens jou de aanvraag in bij BabythuisZorg. Vervolgens beoordeelt de gemeente of je situatie in aanmerking komt voor deze ondersteuning. Hierbij wordt ook gekeken of je sociaal netwerk ingezet kan worden voor hulp. Als er een indicatie wordt afgegeven, informeren wij jou over eventuele eigen bijdragen en gaan we aan de slag om jou de ondersteuning te bieden die je nodig hebt.

 

Heb je nog vragen over BabythuisZorg? Neem contact met ons op!