Bevallen in Fam, kraamhotel

Bevallen in Fam, kraamhotel Lunavi Kraamzorg

Ben je in verwachting en wil je niet in het ziekenhuis bevallen, maar ook niet thuis? Dan biedt het kraamhotel uitkomst. Het kraamhotel is de gulden middenweg tussen een (poliklinische) ziekenhuisbevalling en een thuisbevalling.

 • 24u per dag staan we klaar

 • Sfeervolle kamers

 • Medische indicatie niet nodig

 • Geen zorgen om visites

Geboortecentrum of Moeder- en Kindcentrum (MKC)

Bevalling zonder
medische indicatie

Het kraamhotel Fam wordt veelal ook een geboortecentrum of Moeder- en Kindcentrum (MKC) genoemd. Je kan in het kraamhotel terecht voor een normale bevalling zonder medische indicatie. In veel gevallen wordt je bevalling begeleid door jouw eigen verloskundige. Het kraamhotel biedt de comfort en privacy van een hotel, gecombineerd met kraamzorg die 24 uur per dag voorhanden is. In het kraamhotel behoort de badbevalling ook tot de mogelijkheden.

De juiste zorg voor moeder en kind

Kraamhotel is geen ziekenhuis

Let wel: een kraamhotel is geen ziekenhuis. Heb je een medische indicatie of zijn er tijdens je bevalling complicaties, dan word je alsnog naar het ziekenhuis overgebracht. In veel gevallen is het kraamhotel bij het ziekenhuis gevestigd, dus je bent in een oogwenk op de juiste plek met de juiste zorg.

Rust en zekerheid

Kraamhotel Fam in Tilburg

Rust en zekerheid. Dat is wat je wil tijdens een bevalling. Het kraamhotel van Lunavi Kraamzorg is aangesloten bij Fam, ETZ in Tilburg, waar je in alle rust kunt bevallen met de benodigde zorg binnen handbereik. Bij Fam, kraamhotel Lunavi Kraamzorg beval je onder begeleiding van je eigen verloskundige in een kraamsuite in het kraamhotel (indien gewenst kan dit een badbevalling zijn).

Rust en zekerheid

Vraag nu een vrijblijvende
rondleiding aan in het hotel

 • Sfeervolle kamers
 • Medische indicatie niet nodig
 • Geen zorgen om visites

Ontdek Lunavi Kraamzorg

Bevallen op jouw manier

Je bepaalt zelf de manier waar op je wilt bevallen. Tijdens je zwangerschap overleg je daarover met je verloskundige. Zij begeleidt je ook tijdens je bevalling in het kraamhotel. En mochten zich complicaties voordoen, dan is het een veilig gevoel dat de medische zorg van het ziekenhuis heel dichtbij is. Na de bevalling kun je gewoon blijven om je kraamtijd in het kraamhotel door te brengen. Als je liever naar huis gaat, dan zetten onze kraamverzorgenden daar de zorg voort. Het is ook mogelijk om de helft van je kraamtijd in het kraamhotel en de helft thuis door te brengen.

Lunavi zet het voor je op een rij

Voordelen van bevallen in het kraamhotel

 • Onze kraamverzorgenden staan 24 uur per dag voor je klaar, dus ook ’s nachts.
 • Je verblijft in een omgeving waar alles voor een normale bevalling en de kraamtijd binnen handbereik is.
 • Je kunt alle zorg rondom de bevalling uit handen geven.
 • Mochten er complicaties optreden tijdens je bevalling, dan is de medische zorg van het ziekenhuis dichtbij.
 • Bevallen in een kraamhotel biedt ook uitkomst als thuis bevallen geen optie is, bijvoorbeeld door een verbouwing, kleine behuizing of een bedrijf aan huis.
 • In het kraamhotel word je tijdens de bevalling begeleid door je eigen verloskundige. Dat geeft je een vertrouwd gevoel.

Wist je dat..

Veel zorgverzekeraars vaak grotendeels de kosten van je bevalling in het kraamhotel vergoeden? 

Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.