Kraamhotel van Lunavi binnen Fam Moeder- en Kindcentrum

Kraamhotel Lunavi binnen Fam in het ETZ

Ben je in verwachting en wil je niet in het ziekenhuis bevallen, maar ook niet thuis? Dan biedt het kraamhotel uitkomst. Het kraamhotel is de gulden middenweg tussen een (poliklinische) ziekenhuisbevalling en een thuisbevalling.

 • 24u per dag staan we klaar

 • Sfeervolle kamers

 • Medische indicatie niet nodig

 • Geen zorgen om visites

Kraamhotel Lunavi binnen Fam Moeder- en Kindcentrum

Bevalling zonder
medische indicatie

Het kraamhotel van Lunavi gevestigd binnen het ETZ maakt onderdeel uit van Fam Geboortezorg & Kindergeneeskunde en wordt veelal ook een geboortecentrum of Moeder- en Kindcentrum (MKC) genoemd. Je kunt in het kraamhotel terecht voor een normale bevalling zonder medische indicatie. Je bevalling wordt begeleid door jouw eigen verloskundige en bijgestaan door een kraamverzorgende van Lunavi. In het kraamhotel behoort de badbevalling ook tot de mogelijkheden. Het kraamhotel beschikt over 3 geboortekamers, 2 geboortekamers hebben een bevalbad en 1 geboortekamer heeft een relaxbad. Het kraamhotel biedt de comfort en privacy van een hotel, gecombineerd met kraamzorg die 24 uur per dag voorhanden is. 

De juiste zorg voor moeder en kind

Kraamhotel is geen ziekenhuis

Het kraamhotel bevindt zich binnen het ziekenhuis. Heb je een medische indicatie of zijn er tijdens je bevalling complicaties, dan word je overgebracht naar de verloskamers van het ziekenhuis, deze is enkele meters verwijderd van de geboortekamers van het kraamhotel. 

De vergoedingen voor bevallen en verblijven in het kraamhotel zijn verschillend per verzekeraar. Indien je wilt weten wat er voor jouw wordt vergoed, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar. Aan een overnachting in het kraamhotel zijn altijd kosten verbonden, bekijk hiervoor ons tarievenoverzicht.

 

Welkom in Fam kraamhotel Lunavi

De informatie over ons Fam kraamhotel Lunavi hebben we in een flyer opgenomen. Je vindt in deze flyer alle informatie op een rij. Je ontvangt deze flyer via jouw kraamzorgconsulent of verloskundige. Indien je de flyer niet hebt gehad en wenst deze toch te ontvangen neem dan contact op met jouw kraamzorgconsulent.

Rust en zekerheid

Kraamhotel Lunavi

Rust en zekerheid. Dat is wat je wil tijdens jouw kraamtijd. Het kraamhotel beschikt over 9 kraamsuites, met eigen badkamer.

Onze kraamverzorgenden van het kraamhotel van Lunavi zijn opgeleid als Low Care kraamverzorgenden. Bij bepaalde medische indicaties kun je toch na de bevalling worden overgeplaatst naar het kraamhotel, aangezien onze kraamverzorgenden hiervoor zijn opgeleid. Zou je voor de medische indicatie met ontslag gaan dan kun je je verblijf als kraamhotelgast op dezelfde kamer voortzetten. 

 

 

 

Lunavi zet het voor je op een rij

Wat kun je van ons verwachten tijdens jouw verblijf in het kraamhotel?

 • Onze professionele kraamverzorgenden staan dag en nacht voor je klaar. Ook 's nachts kun je een beroep doen op onze kennis en kunde.
 • Moeder en baby verblijven in een sfeervol ingerichte kraamsuite, waarin alles aanwezig is wat tijdens de kraamtijd nodig kan zijn.
 • De partner heeft de mogelijkheid om ook in de kraamsuite te overnachten.
 • De overnachting is inclusief ontbijt.
 • Voor de lunch en diner kun je gebruik maken van de Brasserie van het ETZ of een maaltijd van thuis meebrengen.
 • Tijdens jouw verblijf in het kraamhotel is bezoek uiteraard welkom.
 • Mochten er complicaties optreden tijdens je bevalling, dan is de medische zorg van het ziekenhuis dichtbij.

Huiskamer Ronald McDonald binnen handbereik

Ook is er een huiskamer van het Ronald McDonald te vinden binnen Fam Moeder- en Kindcentrum, tegenover het kraamhotel van Lunavi. Hier kun je terecht voor koffie en thee. Het kraamhotel is geen ziekenhuis, maar je mag als client van het kraamhotel wel gebruik maken van de faciliteiten van het ziekenhuis.

Ontdek Lunavi Kraamzorg

Bevallen op jouw manier

Je bepaalt zelf de manier waar op je wilt bevallen. Tijdens je zwangerschap overleg je daarover met je verloskundige. Zij begeleidt je ook tijdens je bevalling in het kraamhotel. En mochten zich complicaties voordoen, dan is het een veilig gevoel dat de medische zorg van het ziekenhuis heel dichtbij is. Na de bevalling kun je gewoon blijven om je kraamtijd in het kraamhotel door te brengen. Als je liever naar huis gaat, dan zetten onze kraamverzorgenden daar de zorg voort. Het is ook mogelijk om de helft van je kraamtijd in het kraamhotel en de helft thuis door te brengen.

Wist je dat..

Veel zorgverzekeraars vaak grotendeels de kosten van je bevalling in het kraamhotel vergoeden? 

Informeer hiernaar bij jouw zorgverzekeraar.