Ondersteuning bij je bevalling

Bij Lunavi weten we hoe spannend een bevalling kan zijn. Daarom is het belangrijk dat je een omgeving kiest waar jij en je partner je veilig en vertrouwd voelen. Dan kan thuis zijn, maar ook het kraamhotel of een ziekenhuis. Waar je ook bevalt: Lunavi staat voor je klaar. Met een uniek team van speciaal opgeleide kraamverzorgenden, die ieder assisteren bij zo'n dertig bevallingen per jaar. 

  • Deskundige kraamverzorgenden

  • Één aanspreekpunt

  • Meer dan 50 jaar ervaring

  • Altijd dichtbij

Jouw bevalling

Al onze kraamverzorgenden zijn opgeleid om te assisteren bij een bevalling die niet medisch is. Daarnaast heeft Lunavi een speciaal team kraamverzorgenden, de partuspool, die een extra opleiding hebben gevolgd. Zij hebben samen met de verloskundigen en gynaecologen in de ziekenhuizen een speciale training gevolgd, om in moeilijke situaties tijdens de bevalling helemaal op elkaar ingespeeld te zijn en daarbij dezelfde taal te spreken. Deze kraamverzorgenden hebben een enorme passie voor het begeleiden van bevallingen en weten precies hoe ze de verloskundige kunnen helpen om jouw kindje de wereld in te begeleiden. Of je nu thuis bevalt of in een kraamhotel. Lunavi is de enige kraamzorgorganisatie in de regio die zulke gespecialiseerde kraamverzorgenden in huis heeft! 

Ondersteuning tijdens je bevalling

Bij Lunavi vinden we het belangrijk dat jij ons kunt bellen als dat nodig is. Ook wanneer je bevalling nog maar net begonnen is. Daarom staan de speciaal opgeleide kraamverzorgenden van de partuspool 24 uur per dag voor jou klaar – wanneer jij dat wilt, zelfs al vanaf de eerste wee. Jouw kraamverzorgende kan jou én je partner coachen en emotioneel ondersteunen bij je bevalling. Dat doet ze op de manier die jij prettig vindt: door massage, motiveren, aanwezig zijn. Alles is mogelijk. Na de bevalling is ze er natuurlijk ook om jou en je baby te verzorgen. Maar ook voor jouw partner is er aandacht. Zo kunnen jullie meteen genieten van die eerste bijzondere momenten met jullie pasgeboren kindje.

Wat ouders van ons vinden

"Het assisteren bij een van de meest bijzondere en mooiste momenten van iemand leven is erg bijzonder. Je krijgt dan ook heel snel een hecht contact met het kraamgezin. Het is mijn doel om de kraamvrouw door moeilijk momenten heen te helpen en voor haar te zorgen."

Lisette Elshout over het bieden van ondersteuning bij bevallingen. 

 

Het mooiste van mijn vak als kraamverzorgende is een vrouw door het meest intieme en meest bijzondere moment van het leven te coachen en bij te staan!

Steeds kijken wat een vrouw en haar partner op dat moment nodig hebben en daarop inspelen, is voor mij erg belangrijk. Ik geef ondersteuning bij de ademhaling, motiveer op de zware momenten, geef massage als dat verlichting geeft en probeer rust te brengen als alleen er zijn al voldoende is.

Ook na de geboorte vind ik het belangrijk dat de ouders en de pasgeborenen ruim de tijd krijgen om rustig bij te komen van de bevalling en alle indrukken, en rustig aan elkaar kunnen wennen.

Het is fijn dat door zoveel bevallingen te mogen doen, er een bijzondere en goede samenwerking met de verloskundigen is ontstaan, wat voor iedereen veel vertrouwen geeft.

Christl Ariëns over het bieden van ondersteuning bij bevallingen. 

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg