Lactatiekundige

Borstvoeding geven gaat meestal vanzelf, maar soms zijn er omstandigheden die het wat moeilijker maken en waarbij je wel wat extra hulp of advies zou kunnen gebruiken. Je kunt dan een beroep doen op één van onze twee speciaal opgeleide lactatiekundigen. Zij zijn in het bezit van het internationale lactatiekundige diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) en aangesloten bij het NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen).

Je kunt een lactatiekundige onder meer inschakelen bij:

  • Problemen met het aanleggen van de baby
  • Het weigeren van de borst
  • Pijnklachten
  • Terugkerende borstontstekingen
  • Onvoldoende melkproductie en/of onvoldoende groei van de baby
  • Vroeggeboorte
  • Ziekte of handicap van moeder of baby
  • Opnieuw beginnen met borstvoeding 

Ervaar je problemen en kom je er samen met de kraamzorgconsulent en/of kraamverzorgende niet uit? Neem dan contact op met een lactatiekundige. Een lactatiekundige uit jouw regio kun je vinden op de website van de NVL: www.nvlborstvoeding.nl.

Deskundig advies

Bij een korte vraag kan een telefonisch consult al voldoende zijn. Soms is het nodig dat de lactatiekundige je thuis bezoekt. Een huisbezoek duurt gemiddeld anderhalf uur en je krijgt dan een deskundig advies, gericht op jouw unieke situatie. Ook kan de lactatiekundige je adviseren over het gebruik van kolven en andere hulpmiddelen.

Telefonisch spreekuur en tarieven lactatiekundige begeleiding per 01-02-2023

Heb je een vraag of heb je behoefte aan advies van een lactatiekundige, dat kan zowel voor, tijdens als na de kraamtijd, bel dan onze lactatielijn: 0113-224044. Er wordt gewerkt met een telefonisch spreekuur van maandag t/m vrijdag van 10.00 -11.30 uur. Tijdens de kraamtijd is telefonisch advies gratis. Buiten de kraamtijd gelden de volgende tarieven:

  • Een telefonisch consult: het 1e kwartier een starttarief van €15,00, daarna €1,-- per extra minuut.

Heb je behoefte aan een huisbezoek van een lactatiekundige?

We verwijzen je dan graag naar de Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen

Gewoonborstvoeding.nl

Lunavi Kraamzorg werkt samen met GewoonBorstvoeding. Op de website van GewoonBorstvoeding kun je zien wat je op deze site online kunt bestellen: www.gewoonborstvoeding.nl

Vergoeding lactatiekundige hulp

Veel zorgverzekeraars vergoeden lactatiekundige hulp. Hiervoor is in veel gevallen een verwijsbrief van huisarts of verloskundige nodig. Of je wel of niet verzekerd bent voor lactatiekundige hulp vind je in de polisvoorwaarden van je zorgverzekering.
 

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg

Waar kunnen we je nog meer mee van dienst zijn?

Kraamtijd