Jouw kraamtijd

De kraamtijd is een bijzondere tijd

Onze kraamverzorgenden doen er alles aan om jouw kraamtijd zo prettig mogelijk te laten verlopen. Ze zorgen niet alleen voor jou en je kindje, maar ze zijn er ook voor je partner en je eventuele andere kinderen. Lees hier meer over wanneer je kraamzorg moet gaan regelen. Onze kraamverzorgenden helpen jou op de momenten waarop jij daar behoefte aan hebt en op de plaats die jij prettig vindt: thuis of in het kraamhotel. Daarbij heb je de keuze uit drie kraampakketten, waarin meer of juist minder uren zorg zitten. Zo weet jij zeker dat je zorg op maat krijgt.

Hoeveel uren kraamzorg krijg ik?

Je hebt wettelijk recht op 24 uur kraamzorg. Het kan zijn dat je recht hebt op meerdere uren zorg. Of dat zo is, bepalen we aan de hand van een indicatie. Ook kun je er zelf voor kiezen om meer uren kraamzorg af te nemen.

Leerlingen en stagiaires

Om de kraamzorg in de regio nu én in de toekomst op een hoog niveau te houden, hecht Lunavi veel waarde aan (bij)scholing en opleiding. We hebben een convenant getekend met de ROC’s, waarin we garant staan voor een aantal stageplaatsen voor kraamverzorgenden in opleiding. We zijn een Calibris-erkend leerbedrijf voor het opleiden van kraamverzorgenden. Dat betekent dat onze kraamverzorgenden regelmatig bijscholing krijgen. Het kan ook zo zijn dat je tijdens jouw kraamtijd te maken krijgt met een leerling-verzorgende of stagiaire. Dat heeft voor jou veel voordelen, want zo weet je zeker dat wordt gewerkt volgens de laatste theoretische en praktische inzichten. Omdat je zowel een gediplomeerde als een leerling-verzorgende in huis hebt, krijg je meer zorg. De leerling of stagiaire is daarnaast heel gemotiveerd om haar werk goed te doen, omdat ze daarop wordt beoordeeld. We gaan ervan uit dat je begrijpt dat we nieuwe kraamverzorgenden niet kunnen opleiden zonder hen in de praktijk te laten werken. Daarom gaan we er ook van uit dat een leerling of stagiaire welkom is tijdens jouw kraamtijd. Heb je dat toch liever niet? Geef dat dan aan tijdens het intakegesprek met je kraamzorgconsulent.

Contracten met alle zorgverzekeraars

Lunavi heeft met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract afgesloten. Bij welke zorgverzekeraar jij ook bent aangesloten: je kunt erop rekenen dat de kraamzorg van Lunavi grotendeels wordt vergoed. 

Aanvullende diensten

Waar kunnen we je nog meer mee van dienst zijn?

  • Voedingsadvies

    Tijdens, voor én na je zwangerschap is goed eten belangrijk. Met deze tips kom jij gezond je zwangerschap en kraamtijd door!

  • Maaltijdservice

    Heb je geen zin of tijd om te koken tijdens je kraamtijd? De Heerlijk aan Tafel maaltijdservice van Thebe biedt uitkomst!

  • Thebe Extra

    Via ledenvereniging Thebe Extra kun je voordelig deelnemen aan cursussen en activiteiten.