Aanvragen voor de zestiende week

Wanneer moet je kraamzorg regelen?

Gefeliciteerd, je bent zwanger! Verwacht je je eerste kindje of heb je al een zoon of dochter en wordt je gezin uitgebreid? Het belooft een bijzondere tijd te worden. Gedurende je zwangerschap is het belangrijk om enkele zaken voor te bereiden. Eén van die zaken is het aanvragen van kraamzorg. Wij vertellen je graag wanneer je kraamzorg moet regelen.

Je hebt recht op kraamzorg 

Iedere vrouw in Nederland heeft recht op kraamzorg, daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Vanuit het basispakket heb je maximaal recht op 49 uur kraamzorg, verdeeld over acht dagen. Geef je kunstvoeding dan heb je vanuit de basisverzekering recht op 45 uur kraamzorg. Het wettelijk minimum is 24 uur. Ben je in het ziekenhuis bevallen, dan worden de dagen in het ziekenhuis afgetrokken van het aantal kraamzorguren. Voor kraamzorg wordt een eigen bijdrage gevraagd, tenzij je aanvullend bent verzekerd.

Kraamzorg aanvragen voor de zestiende week 

Het is fijn te weten dat je recht hebt op kraamzorg. Maar wanneer moet je dit regelen? Je kunt je al aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent, het beste is om de termijnecho af te wachten zodat de exacte à terme datum bekend is. Zorg dat je op tijd kraamzorg hebt aangevraagd, liefst vóór de zestiende week van je zwangerschap. Met Zorg op Maat krijg je het aantal uren kraamzorg die jouw gezin nodig heeft. Ook bij drukte proberen wij rekening te houden met je persoonlijke wensen en kijken we naar de beschikbare uren.  

Aanmelden bij Lunavi Kraamzorg

Aanmelding bij Lunavi Kraamzorg is heel eenvoudig. Je vult op de website het aanmeldformulier zo volledig mogelijk in en verstuurt dit. Vervolgens ontvang je binnen enkele weken jouw inschrijfbewijs en aanvullende informatie. Heb je hulp nodig bij je aanmelding, dan kan je uiteraard contact opnemen met onze kraamzorgconsulenten. Neem een kijkje op onze website voor de contactgegevens van de kraamzorgconsulente in jouw regio. Meer weten over jouw kraamtijd? Bekijk deze pagina eens!

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg