Gespecialiseerde kraamzorg. Wat is dat?

In de eerste week na je bevalling kan je vertrouwen op de zorg en ondersteuning van de kraamverzorgende van Lunavi Kraamzorg. Onze kraamverzorgenden zijn ervaren en zeer bekwaam in hun werkzaamheden; ze ondersteunen jou, je partner en je baby, zodat jullie een zo’n goed mogelijke start hebben. Heb je tijdens de kraamtijd speciale kraamzorg nodig, dan kan je vertrouwen op de gespecialiseerde kraamzorg van Lunavi Kraamzorg.

Speciale situaties vragen om gespecialiseerde kraamzorg

Onze kraamverzorgenden kunnen ook in speciale of uitzonderlijke situaties kraamzorg leveren. Onder gespecialiseerde kraamzorg vallen de volgende situaties of zorgbehoeften:

  • Zorg moeder na bevalling met keizersnede

Ben je van je kindje bevallen door middel van een keizersnede? Dan heb je de eerste tijd extra ondersteuning nodig. Een keizersnede is een zware buikoperatie en het duurt even voor je ervan hersteld bent. Je kan last hebben van de wond, je kan bloedarmoede hebben of je ervaart pijn. Bovendien mag je niet zwaar tillen, dus dat betekent dat je je kindje niet (veel) vast kan houden. De kraamverzorgende is tijdens de kraamperiode extra alert op jouw gezondheid en geregeld controleert ze jouw wond.

  • Zorg moeder met medisch-psychische indicatie

Het kan zijn dat je om medisch-psychische redenen extra begeleiding nodig hebt tijdens de kraamtijd. Bijvoorbeeld wanneer je kwetsbaar bent door een depressie, instabiele thuissituatie, tienerzwangerschap, verstandelijke beperking of verslaving. Bij Lunavi Kraamzorg werken speciaal geschoolde kraamverzorgenden die kennis hebben van deze en andere problematiek. Zij kunnen jou, soms in samenspraak met een psychiatrisch verpleegkundige, begeleiden tijdens de bevalling en kraamtijd.

  • Zorg voor meerlingbaby’s

Ben je bevallen van een tweeling, drieling of zelfs vierling? Dan komt er heel wat af op jou en je partner. Je hebt namelijk niet de zorg voor één baby’tje, maar voor twee of meer. Alle extra handen zijn op dat moment welkom. Gelukkig kan je tijdens de kraamperiode rekenen op extra ondersteuning van een gespecialiseerde kraamverzorgende.

  • Zorg voor baby met vroeggeboorte (couveusenazorg)

Wanneer je kindje (veel) eerder is geboren, moeten jij en je kindje vaak langer in het ziekenhuis verblijven voor extra zorg en monitoring. Wanneer jullie na verloop van tijd naar huis mogen, is de wettelijke termijn voor kraamzorg al verstreken. Ook ná deze termijn kan je vertrouwen op kraamzorg. Onze gespecialiseerde kraamverzorgenden kunnen jou, je kindje en je partner bijstaan met specialistische couveusenazorg.

  • Zorg voor baby met handicap

Als je kindje met een handicap geboren wordt, dan komt er veel af op jou en je partner. Wellicht moeten je kindje en jij in het ziekenhuis blijven voor extra zorg en observatie. Wanneer jullie na verloop van tijd naar huis mogen, is de wettelijke termijn voor kraamzorg al verstreken. Ook ná deze termijn kan je vertrouwen op kraamzorg. Onze gespecialiseerde kraamverzorgenden kunnen jou, je kindje en je partner bijstaan.

  • Zorg bij overlijden baby tijdens of na de geboorte

Het is een zeer ingrijpende en intens verdrietige gebeurtenis wanneer je kindje overlijdt tijdens of na de geboorte. In dit geval is Lunavi Kraamzorg er voor jou en je partner. Onze kraamverzorgende kan jouw gezin ondersteunen bij de opvang en verzorging van jou, je partner en je eventuele kinderen. Indien gewenst kan de kraamverzorgende hierbij een vertrouwenspersoon inschakelen voor rouwverwerking.

  • Zorg voor adoptiekindje

Hebben jij en je partner een kindje geadopteerd? Van harte gefeliciteerd met jullie gezinsuitbreiding. Hoewel het kindje niet recent geboren is, zijn jij en je partner wel net ouders geworden. In de eerste periode met jullie kindje kan je dan ook een beroep doen op kraamzorg. Lunavi Kraamzorg geeft specialistische kraamzorg aan ouders met een aangenomen kindje.

Gespecialiseerde kraamzorg wordt niet gedekt door de basisverzekering, maar valt in veel gevallen wel onder de aanvullende verzekering. Wil je weten of je verzekerd bent voor gespecialiseerde kraamzorg, dan is het aan te raden om vooraf contact op te nemen met je verzekeraar.

Neem contact op met Lunavi Kraamzorg

Wil je meer informatie over de gespecialiseerde kraamzorg van Lunavi Kraamzorg? Aarzel niet en neem contact op met jouw kraamzorgconsulent of contactpersoon. Je kan contact met ons opnemen via telefoon of e-mail. Indien gewenst kan onze kraamzorgconsulent je uitnodigen voor een persoonlijk gesprek waarin de mogelijkheden (en de inhoud) van gespecialiseerde kraamzorg nader worden toegelicht.

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg