Wat kost kraamzorg?

Kosten & vergoedingen

Als er íets is waar je je tijdens je zwangerschap en kraamtijd liever niet druk over wil maken, dan zijn het wel de kosten van de kraamzorg. Toch is het belangrijk om te weten hoeveel kraamzorg kost en of je hiervoor verzekerd bent. Verdiep je daarom tijdig in je zorgverzekering – zelfs wanneer je nog niet zwanger bent, maar een kinderwens hebt. 

Vergoeding uit de basisverzekering

Op welke locatie je ook bevalt en waar je ook verblijft gedurende jouw kraamtijd: alle kosten voor de geïndiceerde kraamzorguren, de inschrijving, de intake en de partusassistentie worden vanuit het basispakket van je zorgverzekering vergoed. In veel gevallen moet je wel een wettelijke eigen bijdrage betalen, tenzij je aanvullend verzekerd bent. De wettelijke eigen bijdrage voor kraamzorg bedraagt € 4,50 per uur. Omdat de exacte vergoeding per verzekeraar verschilt, adviseren wij wel om van tevoren de mogelijkheden met je zorgverzekeraar te bespreken. 

Kosten van Lunavi Kraamzorg

Wij hebben de kosten en mogelijke vergoedingen van kraamzorg van Lunavi Kraamzorg voor je op een rij gezet. Zo weet je precies wat jouw zorgverzekeraar vergoedt, hoe hoog de wettelijke eigen bijdrage is en welke extra kosten je zelf moet betalen. Heb je hulp nodig? De kraamzorgconsulente van Lunavi Kraamzorg vertelt je graag meer.

Meer uren kraamzorg

Hoeveel uren kraamzorg je via je zorgverzekeraar vergoed krijgt, hangt af van je indicatie. Die kan hoger zijn dan het gemiddelde aantal uren, bijvoorbeeld omdat je een meerling verwacht. Heb je geen indicatie voor meer uren kraamzorg, dan kun je altijd zelf extra uren inkopen. Het uurtarief hiervoor bedraagt € 50,60 (all-in).

Daarom Lunavi

Onze kraamzorg is vakkundig, persoonlijk en altijd dichtbij.

  • Goed opgeleide & ervaren kraamverzorgenden
  • Eén aanspreekpunt: de kraamzorgconsulent
  • Al meer dan 50 jaar ervaring in kraamzorg
  • Informatie en cursussen, ga voorbereid je bevalling tegemoet

Tarieven en vergoedingen thuiskraamzorg 2020

Overige tarieven en vergoedingen kraamhotel 2020