Cursussen

Optimale voorbereiding

Lunavi kan je adviseren over de cursussen die je kunt volgen op het gebied van zwangerschap, bevalling en borstvoeding. Veel zorgverzekeraars vergoeden deze cursussen via de aanvullende verzekering. Kijk in je polisvoorwaarden of dat ook bij jou het geval is. Je vindt het overzicht van onze cursussen hieronder. Klik op de cursus voor meer informatie en om je in te schrijven.

 • Op weg naar je bevalling

  De cursus 'Op weg naar je bevalling' is een complete en zeer praktijkgerichte cursus in één avond voor jou en je partner. De cursus wordt in groepsverband met maximaal 10 deelnemers gegeven. 

 • Samen Bevallen

  Binnen de cursus Samen Bevallen krijgen jullie praktische informatie, worden jullie uitgebreid geïnformeerd en leren jullie technieken die je tijdens de bevalling kunt toepassen.

 • Zo Bevallen

  Tijdens deze cursus krijg je (indien gewenst met partner) inzicht in het natuurlijke proces van bevallen. Informatie en oefening wisselen elkaar rustig af.

 • Informatieavond borstvoeding

  Tijdens deze voorlichtingsavond vertelt een lactatiekundige IBCLC alles over de voordelen van borstvoeding, do’s en don’ts en hoe je het beste kunt voorbereiden. 

 • Shantala Babymassage

  Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen.

 • Zwangerschapsyoga

  Zwangerschapsyoga richt zich niet alleen op de bevalling, maar ook op de beleving van de zwangerschap.

 • ZwangerTotaal

  ZwangerTotaal is een volledig bewegingsprogramma voor wie kampt met lichamelijke klachten tijdens je zwangerschap.

 • HypnoBirthing®

  HypnoBirthing® gaat ervan uit dat je bevalling moeiteloos, comfortabel en vreugdevol kan verlopen, als je de natuur haar werk laat doen.

 • Zwangerschapszwemmen

  Inspannen en ontspannen in warm water, goed voor uw lijf, de band met de baby en leuk om contacten op te doen met anderen in dezelfde situatie!

 • Hart for her

  Zwangerschapscursus en onbeperkt trainen

  Wat bijzonder, je bent zwanger! De komende negen maanden zijn een bijzondere tijd. Een periode waarin er heel veel verandert. Lees snel verder wat wij voor jou kunnen betekenen.

 • FitMama ZwangerFit cursus

  Bij de training van FitMama werk je onder deskundige begeleiding van een officiële YVLO-ZwangerFit® en MamaFit traininer actief aan je algehele conditie en spierkracht. Dit doe je in een gemengde groep zwangere en pas bevallen dames.
  Het sporten tijdens of na de zwangerschap wordt individueel afgestemd op jou als zwangere of pas bevallen moeder. Je kunt de ZwangerFit® cursus combineren met MamaFit trainingen en een partneravond of middag (Voorbereid Bevallen).

  Het is wetenschappelijk bewezen dat sporten tijdens de zwangerschap veel voordelen geeft. Actief bewegen vermindert bekkenpijn, verbetert het energieniveau en algemeen welbevinden en het kan zwangerschapskwaaltjes verminderen. Daarnaast heeft blijven bewegen een positieve uitwerking op je bloeddruk, bloedsuiker en gewichtstoename.
  Zo fit mogelijk zijn tijdens je zwangerschap kan van positieve invloed zijn op je bevalling en het geeft je een voorsprong op je herstel daarna.

   

   

Stel jouw vraag