Informatie over Coronavirus

Ook tijdens de Coronaperiode kun je vertrouwen op de expertise van Dé Provinciale Kraamzorg I Lunavi Kraamzorg. We helpen je bij de voorbereiding op de bevalling en zorgen ervoor dat je na de geboorte van je baby een prettige en onbezorgde kraamtijd hebt. Om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen hebben we ook jouw hulp nodig.

Je helpt ons door:

  • De Coronamaatregelen en adviezen op te volgen
  • Gezondheidsklachten bij jou of je gezinsleden aan ons door te geven

Veiligheid

Wij geven om jullie en onze veiligheid. Daarom dragen onze kraamverzorgenden altijd een mondneusmasker als ze jou of je kindje verzorgen of als ze helpen bij de borstvoeding. Op andere momenten en tijdens andere taken kan de kraamverzorgende er zelf voor kiezen of ze met of zonder mondneusmasker werkt. De stelregel is hierbij; korter dan 1,5 meter? Mondneusmasker op.

Corona besmetting in het gezin

Als er in jullie gezin een Corona besmetting is geconstateerd, ondersteunen wij op aangepaste wijze. In deze situaties verleent de kraamverzorgende dagelijks kortdurende zorg (± 3 uur). Hierbij verricht ze de controles bij jou en je kindje, ze ondersteunt bij de bij de borstvoeding en ze draagt zorg voor de hygiëne. Ook houdt ze contact met de verloskundige. Tijdens de aanwezigheid in jullie huis draagt ze de voorgeschreven persoonlijke beschermingsmiddelen, zoals handschoenen, een mondmasker en spatbril. 

Kraambezoek

In de corona periode volgen wij het advies van de Rijksoverheid en de adviezen van brancheorganisatie Bo Geboortezorg, over het ontvangen van kraamvisite.

Uitgangspunten

Vanaf nu is kraamvistie weer welkom. 

Voorwaarden voor het bezoek zijn:

  • Voorkeur voor 1,5 meter afstand 
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen

De uitgangspunten voor gezinnen met (een verdenking op) Covid-19 blijven onveranderd: kraambezoek is niet toegestaan.

We willen graag aan alle kraamgezinnen en hun pasgeboren baby’s zorg blijven geven én de veiligheid van onze kraamverzorgenden blijven garanderen. Daarom vragen we om je begrip voor het feit dat in deze tijd misschien niet alles gaat zoals jij dat had verwacht.

Je kunt erop vertrouwen dat wij de (regionale) ontwikkelingen van COVID-19 op de voet blijven volgen.

Actuele informatie

Op de website van het RIVM vind je de meest actuele informatie en veel gestelde vragen over het coronavirus. Zie de website: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nederlandse-maatregelen-tegen-het-coronavirus/gezondheidsadviezen 

Update 19 april 2022

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis