Kraamvisite of babyborrel?

Het feit dat er een kleintje op komst is moet natuurlijk goed gevierd worden. Traditiegetrouw komt iedereen in de eerste weken na de geboorte op visite om jullie kindje te bewonderen. Tegenwoordig zitten kersverse ouders niet meer te wachten op wekenlang kraamvisite. Is een babyborrel misschien iets voor jullie? Wij leggen het verschil graag aan je uit! 

De babyborrel wordt steeds populairder. In plaats van kraamvisite in de kraamperiode kun je kiezen voor een kraamfeest of babyborrel waar je op één dag al het bezoek ontvangt die jullie kleintje graag willen bewonderen. Dit klinkt ideaal! Maar wat zijn de voor- en nadelen?  

Het verschil tussen kraamvisite en een babyborrel 

Bij een traditioneel kraambezoek komen familie, vrienden en kennissen uit de directe omgeving om de beurt langs om je kleintje te bewonderen. Een kraamfeest is een georganiseerd feest waarbij je iedereen in één keer uitnodigt. Een kraamfeest is niet iets dat je 'even regelt' wanneer je bent bevallen. Daarom is het slim, om hier vóór de bevalling al een beslissing over te maken. 

Waarom kiezen voor een babyborrel? 

Wanneer jullie ervoor kiezen om een babyborrel te organiseren is één van de grootste voordelen dat je veel minder visite krijgt. Hierdoor hou je dus meer tijd over voor elkaar. Zo krijgt je baby rust, en heb je ook zelf meer tijd om rustig te herstellen van de zwangerschap en de bevalling. Met een eenmalige babyborrel heb je in één keer alle visite over de vloer in plaats van wekenlang bezoek.Een kraamfeest kan natuurlijk ook op locatie. Dat kan een handige oplossing zijn, wanneer je bijvoorbeeld klein woont. Ook fijn aan een feest op locatie is, dat je veel meer uit handen kan geven. Plus, zo heb je geen rommel en kun je na het feest lekker naar huis.  

Waarom kiezen voor kraamvisite?  

Kraamvisite is intiem, je bent lekker in je eigen omgeving en er is tijd om écht met elkaar in gesprek te gaan. Jij bepaalt wie er langskomt. Heb je even geen zin of fut? Afzeggen of verzetten is geen probleem. Iedereen zal hier begrip voor hebben. Let er natuurlijk wel op, welke coronamaatregelen omtrent huisbezoek van kracht zijn. 

Vier de komst van jullie kleintje! 

Een babyborrel of kraambezoek? Waar kiezen jullie voor? Het verschilt per persoon waar je voorkeur naar uit gaat. Houdt er rekening mee dat, ook al organiseer je een kraamfeest, er toch altijd mensen op kraambezoek zullen komen. Met name jullie directe kring. Dus of jullie nou voor een babyborrel of kraambezoek kiezen, goede afspraken blijven erg belangrijk!  

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis