Lactatiekundige

Borstvoeding geven lijkt heel natuurlijk. Maar soms is het pijnlijk of gaat het niet vanzelf. De lactatiekundige kan dan uitkomst bieden.

Borstvoeding geven lijkt heel natuurlijk. Maar soms is het pijnlijk of gaat het niet vanzelf. Bijvoorbeeld na een operatie, of wanneer je kindje de voeding weigert. Ervaar je problemen en kom je er samen met de kraamzorgconsulent en/of kraamverzorgende niet uit? Neem dan contact op met een lactatiekundige. Een lactatiekundige uit jouw regio kun je vinden op de website van de NVL: www.nvlborstvoeding.nl.

Deskundig advies

Bij een korte vraag kan een telefonisch consult al voldoende zijn. Soms is het nodig dat de lactatiekundige je thuis bezoekt. Een huisbezoek duurt gemiddeld anderhalf uur en je krijgt dan een deskundig advies, gericht op jouw unieke situatie. Ook kan de lactatiekundige je adviseren over het gebruik van kolven en andere hulpmiddelen.

Kosten

Een telefonisch consult tijdens de kraamtijd is gratis. Daarna gelden te volgende tarieven:

  • Bij ons ingeschreven cliënten:
    € 22,00* per half uur (minimum tarief per advies € 22,00)

  • Niet bij ons ingeschreven cliënten:
    € 31,00* per half uur (minimum tarief per advies € 31,00)

Binnen de organisatie bieden we telefonisch lactatiekundige ondersteuning aan. Telefoonnummer: 0113-224044 van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 11.30 uur. Indien je een lactatiekundige aan huis wilt hebben, dan verwijzen wij je door naar de website van de NVL: www.nvlborstvoeding.nl. Hier kun je een lactatiekundige vinden bij jou in de regio.

* Tarief per 01-01-2020.

Veel zorgverzekeraars vergoeden een consult van een lactatiekundige via de aanvullende verzekering. Check bij jouw eigen verzekeraar of dit ook voor jou geldt.

Gewoonborstvoeding.nl

Lunavi Kraamzorg werkt samen met GewoonBorstvoeding. Op de website van GewoonBorstvoeding kun je zien wat je op deze site online kunt bestellen: www.gewoonborstvoeding.nl

Jouw vragen over borstvoeding beantwoord

Miranda de Poorter, lactatiekundige IBCLC

Onze kraamverzorgenden kunnen je tips en advies geven wanneer de borstvoeding niet goed op gang komt. Is er meer ondersteuning nodig? Dan kunnen onze lactatiekundigen je helpen. Miranda de Poorter is één van onze lactatiekundigen IBCLC en ze vertelt je in dit interview wat ze voor je kan betekenen. 

Heb je interesse?

Vraag dan nu gratis en geheel vrijblijvend meer informatie aan.