Maja Verhoeven gaat weer naar Gambia

Maja Verhoven, kraamverzorgende Lunavi Kraamzorg vertelt:

Het is weer bijna zo ver. Op 19 oktober a.s. ga ik weer voor 6 weken richting Gambia. Er is weer veel te doen. De scholen moeten weer bezocht worden om het (inmiddels 31 kinderen)  schoolgeld te betalen.

Er staan nog 5 kinderen op de wachtlijst voor een sponsor.

De kliniek van Jahaddy heeft het afgelopen regenseizoen flink schade opgelopen, ook hier zal wat aan gedaan moeten worden. Lees meer.....

 

 

Dankzij een noodoproep van mij, afgelopen mei, is het gelukt om Jahaddy het afgelopen regenseizoen te ondersteunen met voedselhulp. Jahaddy doet haar werk als vroedvrouw gratis, maar alle vrouwen die bij haar komen om te bevallen en hun escorts moeten ook eten. Er is vanaf mei iedere maand een 50 kg. zak rijst, een zak met uien, kookolie en wat meer van de allereerste levensbehoefte naar toe gegaan. Dank jullie wel….Ik hoop dat ik de mogelijkheid heb dit in de toekomst voort te zetten.

Er staan inmiddels 120 dozen met hulpgoederen in Gambia te wachten om verdeeld te worden. Gisteren nog 60 dozen met spullen naar de container gebracht. Dus in totaal 180 dozen. De medische goederen gaan naar de lokale vroedvrouwen en de EHBO postjes in het binnenland. Wat overblijft wordt verdeeld onder een aantal ziekenhuizen. De kleding gaat allereerst naar de sponsorkinderen. Daarnaast zijn er nog veel andere gezinnen die ik hier mee ondersteun. Wat zal het allemaal weer welkom zijn.

Ook hoop ik weer het Brufut Health Center weer met medicijnen te ondersteunen. Medicijnen die ik zelf in Gambia bij de groothandel koop en zelf naar het ziekenhuis breng. Het is inmiddels wel bij jullie bekend dat in oktober/november het malaria seizoen weer hoogtij viert. Malaria zonder behandeling is dodelijk. En dan zijn het toch altijd de kinderen weer die hier de dupe van zijn.

De leefomstandigheden zijn soms zo erbarmelijk, dat ik niet weet waar eerst te beginnen. En ja…dan zullen de moeders en hun kinderen altijd mijn prioriteit hebben!