Kraamzorg door Lunavi Kraamzorg

Hoera, je bent in verwachting. Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap! Er breekt een spannende en bijzondere periode aan, want je bereidt je de komende maanden voor op de komst van je kindje. Je regelt tal van zaken, zoals het aanmelden bij een verloskundigenpraktijk, het aanmelden bij een kraamzorgorganisatie, het inrichten van de babykamer en het kopen van babyspulletjes. Wat is kraamzorg precies? Wat doet een kraamverzorgende, wat kost kraamzorg en wanneer vraag je kraamzorg aan? Lunavi Kraamzorg vertelt je er meer over! 

Wat is kraamzorg?

Wanneer je bent bevallen van je kindje, komt er veel op je af. Je bent ouder geworden. Misschien voor de eerste keer of misschien voor de derde keer. Om jou en je partner zo goed mogelijk te ondersteunen en op weg te helpen, krijg je de eerste dagen na de geboorte hulp en ondersteuning van een kraamverzorgende. Een kraamverzorgende is werkzaam bij een kraamzorgorganisatie, zoals Lunavi Kraamzorg. Zij helpt je bij de verzorging van je kindje en ze voert de nodige medische controles uit, zowel bij je kindje als bij jou. Zo verlopen de eerste dagen met je kindje zo soepel en goed mogelijk.

Wat doet een kraamverzorgende? 

Een kraamverzorgende (ook wel kraamzorgmedewerker genoemd) begeleidt jou, je partner én je kindje tijdens de kraamweek. Dit zijn de eerste dagen na de geboorte. De kraamverzorgende heeft verschillende taken, afhankelijk van de zorg die zowel jij als jouw kindje nodig hebben. De werkzaamheden bestaan onder andere uit: 

  • Temperaturen van jou en je kindje
  • Controle van het navelstompje
  • Controle van jouw wond of hechtingen
  • Uitvoeren overige gezondheidschecks
  • Ondersteuning bij douchen en wassen
  • Verzorging van je kindje, zoals wassen, verschonen, aan- en uitkleden, huidverzorging en voeden
  • Begeleiding bij borstvoeding 
  • Advies over Dunstan Babytaal, babymassage, slaappatronen, een goede tilhouding en het veilig opmaken van het babybedje
  • Verzorgen ontbijt en lunch
  • Schoonmaken toilet, badkamer en slaapkamer
  • Opmaken bed
  • Wassen kleding
  • Verzorging van eventuele andere kinderen (deel van de zorg op zich nemen). 

Wanneer kraamzorg regelen?

Je kunt je al aanmelden zodra je weet dat je zwanger bent, maar het is aan te raden om de termijnecho af te wachten zodat de exacte à terme datum bekend is (uitgerekende datum). Het is handig om je in ieder geval voor de zestiende week van je zwangerschap aan te melden, zodat je zeker bent van kraamzorg en de kraamzorgorganisatie jouw inschrijving tijdig in orde kan maken.

Wat kost kraamzorg?

Benieuwd wat kraamzorg kost? In Nederland heeft iedere vrouw recht op kraamzorg, daarom is kraamzorg in het basispakket van de zorgverzekering opgenomen. Met behulp van kraamzorg word je zo goed mogelijk op weg geholpen en krijg je tips en adviezen over de verzorging van je kindje. De moeder- en kindzorg (wettelijk minimaal 3 uur per dag) wordt gegarandeerd, indien mogelijk/noodzakelijk kunnen de uren worden uitgebreid.Redenen hiervoor kunnen zijn dat het niet goed gaat met de borstvoeding, je herstelt van een keizersnede of je bent bevallen van een meerling Dan kun je een indicatie krijgen voor meer kraamzorguren indien de planning het toelaat. 

Kraamzorg aanvragen?

Wil je kraamzorg aanvragen? Meld je aan bij Lunavi Kraamzorg! Dit doe je heel eenvoudig door te bellen naar 013 3032500. Uiteraard kan je je ook direct aanmelden via een online aanmeldformulier op onze website. Vul jouw persoonlijke gegevens in en wij sturen je een bevestiging van jouw inschrijving. Tussen de 25ste en 28ste week van je zwangerschap krijg je een intakegesprek met één van onze kraamzorgconsulenten. Tijdens dit gesprek worden jouw wensen wat betreft kraamzorg besproken.

Wij staan voor je klaar

Liever iemand
persoonlijk spreken?
Geen probleem!

Wij helpen je graag verder!

Meer weten over deze
vacature van Lunavi?

Goed opgeleide en ervaren kraamverzorgende

Schrijf je meteen in bij
Lunavi Kraamzorg