
Kraamverzorgende in opleiding

Deze vacature
in het kort
- hele-werkgebied
Droom jij van werken met baby’s, maar mis je nog de opleiding? Dit is jouw kans!
Heb jij een passie voor pasgeboren baby’s? Wil je niets liever dan een waardevolle rol spelen in het leven van jonge gezinnen maar mis je nog de juiste kennis en vaardigheden om professioneel aan de slag te gaan als kraamverzorgende? Ga ervoor en start samen met ons jouw nieuwe carrière als kraamverzorgende.
Dé Provinciale Kraamzorg | Lunavi Kraamzorg biedt jou de kans om een erkende opleiding tot kraamverzorgende te volgen én meteen praktijkervaring op te doen. Je start met een branche-erkend, betaald opleidingstraject waarin je leren en werken combineert. En het mooiste is: wij betalen jouw opleidingskosten.
Vanaf dag één maak je onderdeel uit van een warm en deskundig team, waar je de kneepjes van het vak leert in de praktijk. Zo groei jij in korte tijd uit tot een zelfverzekerde, professionele kraamverzorgende.
Grijp deze kans en geef je carrière én het leven van kersverse ouders een vliegende start!
Wie zijn wij
Bij Dé Provinciale Kraamzorg | Lunavi Kraamzorg staan we voor professionele kraamzorg en deskundige begeleiding rondom de bevalling, in Zeeland, Midden- en West-Brabant. Jaarlijks verzorgen wij 6.800 kraambedden met 450 betrokken kraamverzorgenden. Wij zijn trots op onze zorgkwaliteit én op de fijne werksfeer binnen onze teams. We doen het écht samen. Collegialiteit en werkplezier staan voor ons voorop!
Wat ga je doen
In deze uitdagende zorgfunctie ga jij kraamgezinnen na de bevalling professioneel begeleiden. Als kraamverzorgende ondersteun en coach jij gezinnen in de thuissituatie. De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de verzorging van kraamvrouw en haar pasgeboren baby.
Je werkt in zelfstandige teams en levert een actieve bijdrage aan het succes van jouw team
Wat is kraamzorg?
Het mooiste beroep ter wereld als je het ons vraagt!
Kraamzorg is de ondersteuning en verzorging die gegeven wordt bij de bevalling en gedurende de kraamtijd aan de kraamvrouw en de pasgeboren baby. Het is een bijzondere en dankbare taak om een nieuw gezin te begeleiden in deze bijzondere periode.
Wat zijn de werkzaamheden van de kraamverzorgende?
De belangrijkste taak van de kraamverzorgende is de verzorging van kraamvrouw en haar pasgeboren baby. Je ondersteunt de kraamvrouw en eventuele andere gezinsleden. Daarnaast heb je als kraamverzorgende de volgende verantwoordelijkheden:
- Een luisterend oor bieden bij de verwerking van de geboorte
- Begeleiding geven aan de kraamvrouw bij de voeding van de baby
- Voorlichting en instructie geven
- Observeren, signaleren en rapporteren van de kraamvrouw en baby
- Waarborgen van de hygiëne
Hoe ziet de opleiding eruit?
Het leerwerktraject bestaat uit een combinatie van werken en leren. Gemiddeld duurt de opleiding 12 tot 15 maanden. De lessen worden verzorgd door de Geboortezorg Academie en daarnaast ga je direct aan het werk als kraamverzorgende. Uiteraard met goede begeleiding van een praktijkopleider en werkbegeleider. Zo ontwikkel je alle vaardigheden en kennis om gezinnen te ondersteunen tijdens de belangrijkste fase van hun leven.
Je krijgt direct een arbeidsovereenkomst van gemiddeld 24 uur per week. De exacte indeling van de uren varieert, hierbij is flexibiliteit belangrijk omdat de zorgbehoefte van kraamvrouw en baby kunnen veranderen.
Wat zijn de toelatingseisen?
- Je beschikt minimaal over een diploma mavo, vmbo kader/gemengd of theoretisch, mbo-niveau 3 of een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo
- Je bent minimaal 19 jaar
- Je bent in het bezit van een rijbewijs en beschikt over een eigen auto
- Je beheerst de Nederlandse taal (minimaal taalniveau 2F). Spreek je daarnaast nog een andere taal? Dan is dat mooi meegenomen!
- Je bent communicatief vaardig en beschikt over coaching vaardigheden
- Je bent bereid om jezelf continu bij te scholen
- Je bent flexibel, klantgericht, stressbestendig en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel
Is er een verkort opleidingstraject mogelijk?
Als je al in het bezit bent van een diploma Verzorgende IG kom je mogelijk in aanmerking voor een verkort opleidingstraject van 6-9 maanden. Afhankelijk van de toelatingstoets die je maakt bij de Geboortezorg Academie kun je vrijstelling krijgen voor de onderdelen die je tijdens de IG opleiding al behaald hebt. Hierover gaan we graag met jou persoonlijk in gesprek.
Hoe is de begeleiding tijdens de opleiding?
Wij hebben ruim 50 jaar ervaring in de kraamzorg. Bij ons werken professionele, goed opgeleide en deskundige kraamverzorgenden. Dat houdt in dat jij altijd directe begeleiding krijgt en de ondersteuning die jij nodig hebt, van een ervaren collega uit het vak. Daarnaast krijg je begeleiding op afstand van je praktijkbegeleidster. Deze praktijkbegeleidster is tevens jouw aanspreekpunt tijdens jouw gehele opleiding.
Omdat plezier in het werk bij ons hoog in het vaandel staat, kijken ook onze werkgelukdeskundigen graag wat ze aan jouw werkgeluk kunnen bijdragen.
Is de opleiding/werk en privé goed te combineren?
Dat is heel persoonlijk en voor iedereen anders. Tijdens de opleiding werk je gemiddeld 24 uur per week, maar geen week is hetzelfde. Een kraamverzorgende heeft een wisselend en onregelmatig rooster. Soms werk je 6 tot 8 dagen achter elkaar als de situatie daarom vraagt. Onderstaande vragen kunnen je helpen een reële inschatting te maken. Kraamverzorgende zijn is schitterend, maar vraagt veel van je flexibiliteit en heeft zeker ook invloed op je werk-privébalans. Weet wel dat we het altijd samen doen. Dus loop je ergens tegenaan? Je teamgenoten staan voor je klaar!
Vraag jezelf het volgende af:
- Ben je flexibel?
- Is je kinderopvang goed geregeld?
- Kun je tegen stress en onregelmatigheid?
- Sta je open voor verschillende levenswijzen en stijlen?
- Kun je goed communiceren?
- Heb jij passie voor de zorg en welzijn van gezinnen en ben jij zorgzaam, empathisch en geduldig?
- Vind je het leuk om met allerlei verschillende mensen of nationaliteiten & culturen om te gaan?
Hoe vaak heb jij ze met ‘ja’ beantwoordt?
“Werken als kraamverzorgende betekent vaak onregelmatige uren,
maar met een voldoening die onbetaalbaar is.”
Zitten er kosten verbonden aan de opleiding?
De kosten van de opleiding aan de Geboortezorg Academie betalen wij. Het enige wat jij zelf nog moet regelen is een laptop/pc met internetverbinding en een rustige werkruimte.
Moet ik de opleiding terugbetalen?
Alleen als je stopt met de opleiding of wanneer je je dienstverband binnen 3 jaar na behalen van je diploma beëindigt geldt een terugbetalingsregeling.
Kan ik naast de opleiding nog bij een andere werkgever werken?
Wij raden je af om tijdens het opleidingstraject ook nog ander werk te doen. De opleiding is intensief en het is nodig om flexibel inzetbaar te zijn.
Krijg ik salaris?
Tijdens de opleiding krijg je een leerling-salaris conform FWG 30 CAO kraamzorg. Daarnaast ontvang je volgens CAO reiskostenvergoeding, onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering en pensioenregeling (Pensioenfonds Zorg & Welzijn).
Na afronding van de opleiding en bij gebleken geschiktheid krijg je van ons een passend contract van minimaal 16 en maximaal 30 uur in de week en conform CAO kraamzorg in FWG 35.
Solliciteer nu
Ben jij hier enthousiast van geworden? Reageer dan vandaag nog. Wij kijken uit naar jouw sollicitatie!
Meer weten? Neem contact met ons op via 013-3032500 of solliciteer direct via de button.
Sollicitatieproces
