Lunavi ondersteunt Moeder- en Kindzorg in Gambia

Kraamverzorgende Maja Verhoeven vertelt:

Twee keer per jaar reis ik af naar Gambia. Economisch een van de armste landen in Afrika. Ik ondersteun daar Marie Joof, een Gambiaanse verloskundige. Zij is supervisor van een aantal lokale vroedvrouwen. Vroedvrouwen die ver van de bewoonde wereld moeders helpen hun kindje ter wereld te brengen. Vaak onder slechte omstandigheden. Op een lemen vloer op een vieze lap, lees verder.....

In Tanji heb ik een kleine kliniek laten bouwen, simpel, maar met tegels op vloer, zodat het goed schoon te houden is. Een solar, voor licht en een borehole voor schoon drinkwater maken de kliniek compleet. Hier bevallen nu ongeveer 250 vrouwen per jaar. Ook hier zijn heel veel materialen nodig.

Samen met mijn collega’s van Lunavi zamelen we de restanten van de kraampakketten in. Handschoenem, desinfectant, kraammatrasjes….het maakt een wereld van verschil.

Twee keer per jaar worden deze materialen verscheept naar Gambia, waar ik ze zelf wegbreng bij deze vroedvrouwen.

Vanuit Lunavi kraamzorg krijg ik heel veel ondersteuning om dit allemaal te realiseren. Een verlosbed, matrassen, weegschalen, uniformen…het heeft allemaal al een goede bestemming gekregen.

Iedere moeder heeft toch het recht om hun kindje onder menswaardige omstandigheden ter wereld te brengen?

Maja Verhoeven

Helemaal gratis en voor niks!

Download nu gratis het
Kraamtijd! Magazine

  • Handige tips en tricks voor tijdens het bevallen
  • Verhalen van kersverse ouders én onze kraamzorgconsulenten
  • Alles over thuis bevallen, in het kraamhotel of in het ziekenhuis