Borstvoeding

Puur natuur, gezond en gezellig

Borstvoeding geven is puur natuur, gezond en gezellig! Lunavi biedt je alle steun om het geven van borstvoeding tot een succes en een plezier te maken. Geen enkele kunstmatige zuigelingenvoeding kan de unieke eigenschappen van moedermelk evenaren. En: borstvoeding geven bevordert een bijzondere band tussen moeder en baby, een band waarvoor alleen een moeder kan zorgen. 

Meer weten over de feiten en fabels rondom borstvoeding? Bekijk dan deze pagina. 

Voordelen van borstvoeding voor de baby

 • Moedermelk bevat alles wat een baby nodig heeft: eiwitten, vetten, lactose, vitamines, ijzer, mineralen, water en enzymen, precies in de hoeveelheden die voor optimale groei en ontwikkeling nodig zijn.
   
 • Baby’s die borstvoeding krijgen zijn gezonder. Moedermelk bevat stoffen die voorkomen dat schadelijke bacteriën zich in de ingewanden ontwikkelen en darminfecties en diarree veroorzaken.
   
 • Moedermelk is schoon, vrij van bacteriën en beschermt tegen infecties.
   
 • Moedermelk heeft de juiste temperatuur en hoeft niet klaargemaakt te worden; het is klaar op het moment dat je baby het nodig heeft.

Voordelen voor de moeder

 • Borstvoeding vermindert bloedingen na de bevalling en verkleint de kans op bloedarmoede.
   
 • Door de baby borstvoeding te geven krijgt de moeder sneller weer haar normale figuur terug.

Lactatiekundige begeleiding

Borstvoeding geven gaat meestal vanzelf, maar soms zijn er omstandigheden die het wat moeilijker maken en waarbij je wel wat extra hulp of advies zou kunnen gebruiken. Je kunt dan een beroep doen op één van onze twee speciaal opgeleide lactatiekundigen. Zij zijn in het bezit van het internationale lactatiekundige diploma IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant) en aangesloten bij het NVL (Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen).

Jouw vragen over borstvoeding beantwoord

Miranda de Poorter, lactatiekundige IBCLC

Onze kraamverzorgenden kunnen je tips en advies geven wanneer de borstvoeding niet goed op gang komt. Is er meer ondersteuning nodig? Dan kunnen onze lactatiekundigen je helpen. Miranda de Poorter is één van onze lactatiekundigen IBCLC en ze vertelt je in dit interview wat ze voor je kan betekenen. 

Meer informatie over borstvoeding