Tarieven en vergoedingen thuiskraamzorg 2020

Tarieven en vergoedingen geldig van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2020

Thuiskraamzorg

Vergoedingen

De vergoedingsvoorwaarden voor kraamzorg kunnen bij de diverse zorgverzekeringen verschillend zijn. Wij adviseren je van tevoren de polisvoorwaarden goed te lezen en/of contact op te nemen met je zorgverzekeraar over de voor jou geldende voorwaarden. Wij hebben met alle Nederlandse verzekeraars contracten afgesloten. De kosten voor kraamzorg worden grotendeels door de verzekeraars rechtstreeks aan ons betaald. Het aantal uren kraamzorg dat iemand via de zorgverzekeraar vergoed krijgt, wordt bepaald aan de hand van het landelijk indicatie protocol, waarmee alle aanbieders van kraamzorg in Nederland werken. Indien je een aanvullende verzekering hebt, kun je recht hebben op meer kraamzorguren en/of een vergoeding van de eigen bijdrage.

Verzekerd via de Zilveren Kruis-groep?

Ben je verzekerd via de Zilveren Kruis-groep (Zilveren Kruis, Avéro, Aevitae, FBTO, IAK, Interpolis,  enz.), dan kun je ons terugvinden bij jouw zorgverzekeraar onder de noemer “De Provinciale Kraamzorg”. Je kunt je dus gewoon inschrijven via Lunavi Kraamzorg via volgende link: https://www.lunavi.nl/formulieren/meld-je-direct-aan

Eigen bijdrage

De hoogte van de eigen bijdrage wordt jaarlijks door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) vastgesteld. Voor 2020 geldt er voor thuiskraamzorg een wettelijke eigen bijdrage van € 4,50 per uur.

Ook voor de extra geïndiceerde uren kraamzorg betaal je een eigen bijdrage van € 4,50 per uur. Raadpleeg je aanvullende zorgverzekering voor de vergoeding van je wettelijke eigen bijdrage.

De tarieven zijn als volgt:

Eigen bijdrage kraamzorg per uur

De eigen bijdrage kan, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

 €   4,50

Mogelijkheid om extra kraamzorguren te regelen:

(bovenop de uren volgens het indicatieprotocol)

- Tarief kraamzorg per extra uur

- Tarief kraamzorg per extra dag

Je krijgt dan 6 uur voor de prijs van 5 uur

 

 

€   50,60

€ 253,00

NB: Ben je niet (in Nederland) verzekerd, dan gelden andere tarieven.

Ontvang je kraamzorg via Lunavi Kraamzorg ? Stuur dan een e-mail kraamzorg@lunavi.nl of bel naar 013 3032500.

Wijzigingen voorbehouden

Contactgegevens

Tilburg

Postadres:
Prof. Cobbenhagenlaan 45
5037 DB Tilburg

Algemeen Telefoonnummer:
013-3032500

KvK: 4114159