Tarieven en vergoedingen thuiskraamzorg 2019

Tarieven en vergoedingen geldig van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2019

Thuiskraamzorg

Vergoedingen

De vergoedingsregelingen voor kraamzorg kunnen bij de diverse zorgverzekeringen verschillend zijn. Wij adviseren je van tevoren de polisvoorwaarden goed te lezen en/of contact op te nemen met je zorgverzekeraar over de voor jou geldende regeling.

Vrijwel alle verzekeraars vergoeden de kosten voor kraamzorg rechtstreeks aan de kraamzorgorganisatie. Indien er sprake is van een aanvullende verzekering kun je recht hebben op meer kraamzorguren en/of dat de eigen bedrage wordt vergoedt.

Het door de verzekeraar toegestane aantal uren verzekerde kraamzorg wordt bepaald aan de hand van het landelijk indicatie protocol, waarmee alle aanbieders van kraamzorg in Nederland werken.

De kosten voor inschrijving, intake en assistentie bij bevalling thuis worden in het algemeen vergoed door je zorgverzekeraar.

Verzekerd via de Zilveren Kruis-groep?

Ben je verzekerd via de Zilveren Kruis-groep (Zilveren Kruis, Avéro, Aevitae, FBTO, IAK, Interpolis,  enz.), dan kun je ons terugvinden bij jouw zorgverzekeraar onder de noemer “De Provinciale Kraamzorg”. Je kunt je dus gewoon inschrijven via Lunavi Kraamzorg via volgende link: https://www.lunavi.nl/formulieren/meld-je-direct-aan

Eigen bijdrage

De hoogte van de eigen bijdrage wordt jaarlijks door het NZA (Nederlandse ZorgAutoriteit) vastgesteld. Voor 2019 geldt er voor kraamzorg thuis een wettelijke eigen bijdrage van € 4,40 per uur. Ook voor de extra geïndiceerde uren kraamzorg betaal je een eigen bijdrage van € 4,40 per uur. Bekijk je aanvullende zorgverzekering voor een (gedeeltelijke) vergoeding van je wettelijke eigen bijdrage kraamzorg.

De tarieven zijn als volgt:

Eigen bijdrage kraamzorg per uur

De eigen bijdrage kan, afhankelijk van je aanvullende zorgverzekering, gedeeltelijk of geheel vergoed worden. Informeer hiernaar bij je verzekeraar.

€ 4,40

Mogelijkheid om extra kraamzorguren te regelen (bovenop de uren volgens het indicatieprotocol):

 
- Tarief kraamzorg per extra uur € 49,69
- Tarief kraamzorg per extra dag

Je krijgt dan 6 uur voor de prijs van 5 uur

€ 248,45

NB: Ben je niet (in Nederland) verzekerd, dan gelden andere tarieven.

Informeer hiernaar bij ons: kraamzorg@lunavi.nl of bel naar 013 3032500.

Wijziging voorbehouden

 

Contactgegevens

Tilburg

Postadres:
Prof. Cobbenhagenlaan 45
5037 DB Tilburg

Algemeen Telefoonnummer:
013-3032500

KvK: 4114159