Uniformen Thebe Kraamzorg een tweede leven!

Nieuws van Maja Verhoeven over haar werk in Gambia:

Ik ben weer voor 2 weken in Gambia geweest. Deze keer om de derde slaapzaal in het weeshuis te realiseren. Er waren al 2 slaapzalen gerealiseerd, maar dit bleek te weinig te zijn. Hoe mooi dat de kinderen nu in een bed kunnen slapen in plaats van een vieze lap op een lemen vloer.

Mijn werkgever, Lunavi Kraamzorg, was voorheen Thebe Kraamzorg. De oude Thebe Kraamzorg uniformen zijn door Lunavi Kraamzorg ter beschikking gesteld om te gebruiken in Gambia. Er is daar een groot tekort aan nette uniformen voor verpleegkundigen. De eerste uniformen die ik in mijn koffer had meegenomen heb ik aan Jahaddy en haar dochter Adama uitgereikt. Jahaddy is de vroedvrouw die “mijn” kliniek runt. Nu ziet het er helemaal professioneel uit. Lees meer.....

Toen ik bij mijn kliniek was kwam Kumba een andere dochter van Jahaddy van haar huis naar mij toe gehold. Ze had mijn hulp nodig voor haar schoonvader. Haar schoonvader kon al enkele jaren niet meer zien door staar. Maar ja, een operatie kost daar 2 maandsalarissen ( €35,00). En ja, afgelopen zaterdag is hij geopereerd. Hoe bijzonder is het als je na jaren je kinderen, je kleinkinderen weer kan zien…..

Verder mijn kleine gehandicapte vriendje Assan mee naar het strand genomen. Wat heeft hij genoten de kleine man….Het heeft me ook verbaasd hoe goed hij zijn gedachten en emoties kan verwoorden. Wat is hij goed terecht gekomen in het Hart House.

En op de avond voor mijn vertrek mocht ik samen met Marie Joof nog een bevalling begeleiden. Een gezond jongetje geboren. De kliniek van Marie verbeteren was een van mijn eerste projecten, jaren geleden. Ook in deze omgeving kunnen heel veel vrouwen nu een schone omgeving om te bevallen.

Kleine projecten zoals een oogoperatie financieren, grote projecten zoals mijn kliniek….het blijft geweldig om te zien hoe er dankbaar gebruik gemaakt wordt van de hulp geboden door de loop der jaren heen.

Gambia……een van de armste landen in Afrika. Het blijft bijzonder dat dit land op mijn pad gekomen is. Het maakt me zo ontzettend dankbaar dat ik er telkens weer naar toe mag gaan om daar, op wat voor manier dan ook een helpende hand te bieden.

Warme groet

Maja Verhoeven v.d. Vliet