Monique en Adrie weer terug in Nederland vanuit Gambia

Weer terug uit Gambia:

Zeven dagen hebben Adrie en ik mee mogen lopen met het mooie werk wat collega Maja Verhoeven voor moeder- en kindzorg in Gambia doet.

We hebben onder andere een stuk of tien lokale vroedvrouwen en EHBO posten bezocht, maar ook een kijkje mogen nemen in het lokale ziekenhuis.Vanuit Nederland haast niet voor te stellen hoe dat is, maar het is voor onze begrippen heel veel jaren terug in de tijd.Ook hebben we een bezoek gebracht aan een project die de steun van Maja vroeg, het vernieuwen van een dak op een lokale post waar maandelijks zo’n 1000 zwangeren uit de wijde omtrek gecontroleerd kunnen worden. Echter doordat het dak niet goed is en dit overal gaten heeft is dit vooral in het regenseizoen een groot probleem. Natuurlijk is zoiets niet een twee drie op te lossen, maar Maja heeft beloofd haar uiterste best te doen om hiervoor geld in te zamelen.

Mede met de opbrengst van de verkoop van door mij gemaakte weegdoeken hebben we ter plaatse noodzakelijke boodschappen zoals rijst en veel nieuw ondergoed kunnen schenken. Ook blijft het nog steeds nodig om bv. de restanten uit kraampakketten in te zamelen, deze kunnen op het kantoor van Lunavi wordeningeleverd, Prof. Cobbenhagenlaan 45 te Tilburg. Ook baby- en kinderkleding is altijd welkom!

Adrie Schoenmakers en Monique Stout