Maja Verhoeven, kraamverzorgende Lunavi, vanuit Gambia

Na bijna een week hier te zijn lijkt het wel of ik al 6 weken hier ben. Het is hier soms echt een roller coaster. Lees meer.....

 

 

Zaterdag op pad om geld te wisselen, ging goed, goede koers gehad. Daarna naar de bank om het geld op mijn rekening te storten. En ja hoor, kom je op de bank is de telmachine kapot. Ongeveer 5000 briefjes met de hand moeten tellen. Daarna mijn boodschappen gedaan en terwijl ik daar mee bezig was kreeg ik een belletje dat een kennis van me behoorlijk ziek was. Dus samen naar Bijilo Medical Center gereden. Bloed nagekeken, urine getest van alles en nog wat…Uiteindelijk bleek het een maagzweer te zijn. Medicijnen meegekregen. Kosten 13 euro .Een vermogen voor hier!

Zondag mijn spullen opgeruimd, het huis weer een beetje mijn huis gemaakt en 's avonds gezellig bij Marie op de koffie geweest.

Maandag ben ik naar mijn kliniek bij Jahaddy gereden. Wat een weerzien….De kliniek zag er spic en span uit ondanks het feit dat ze de nacht ervoor 2 bevallingen had gehad. Een van de moeders was nog aanwezig. Ik mocht de baby even in mijn armen houden. Wat bleek…geen kleertjes voor de baby.

Gelukkig had ik het een en ander bij me, dus deze kleine prul maar even aangekleed.

Jahaddy bleef me maar bedanken voor de support die ze het afgelopen regenseizoen heeft gehad. Ik heb haar elke maand een zak rijst, een zak uien en wat zeep kunnen sturen. Ik heb besloten hier mee door te gaan, maar ik wil eigenlijk ook het gesprek aangaan met de wijze mannen van dit stadje, of zij ook niet iets voor Jahaddy kunnen doen, maar dat zal niet meevallen denk ik.

Dinsdag en woensdag wat bekenden opgezocht en al heel wat kleding uitgedeeld.

En vandaag een grote dag. Niet voor mij want ik vindt dit soort dingen allemaal maar niks. Ik heb wat uniformen en medische materialen aan het ziekenhuis gedoneerd en naar aanleiding daarvan mocht ik voor de Gambiaanse radio, televisie en pers verschijnen om te vertellen wat ik zoal doe. Allerlei mensen waren daarbij aanwezig o.a. de hoogste baas van de politie, iemand van de regering die over de ziekenhuizen gaat enz. Het hele gebeuren werd op de t.v. uitgezonden. Dit laat wel zien hoe belangrijk het is dat er zoveel medische spullen (en ook de uniformen van Lunavi Kraamzorg) hier naar toe worden gestuurd. Vele bedankjes volgden.

Ik ben erg blij dat ik zoveel mooi werk in Gambia kan verzorgen!