Hoera, Kraamvisite is gepast toegestaan

De richtlijnen betreffende kraamvisite zijn versoepeld.

Op 6 mei jl. heeft de RIVM een aantal verruimingen van de afgekondigde Corona richtlijnen aangekondigd. Met de versoepeling van de maatregelen van de overheid is ook ruimte ontstaan om kraamzorg specifieke maatregelen te versoepelen. We doen dit zoveel mogelijk door de de landelijke richtlijnen vanuit onze Brancheorganisatie (Bo) te volgen. Vanuit Bo mocht er m.i.v. 11 mei één bezoeker worden aangewezen die tijdens de kraamweek op visite mag komen binnen het gezin als de kraamzorg aanwezig is (alleen indien er geen (verdenking op) besmetting is!). Hierbij wordt rekening gehouden met de maatregel van de overheid dat maximaal 3 externe bezoekers in huis mogen zijn. De zorgprofessionals tellen hierbij ook mee.

Advies vanaf 6 juli 2020

Het advies voor kraamvistie thuis blijft dat men voorzichtig moet zijn voor wat betreft het aantal bezoekers tijdens de kraamweek als de kraamverzorgende aanwezig is (alleen indien er geen (verdenking op) besmetting is!). Dit is voor de pasgeborene, het gezin, maar ook voor de kraamverzorgende.

Voorwaarden voor het bezoek zijn:

  • 1,5 Meter afstand moet mogelijk zijn
  • Het kraamgezin vergewist zich ervan dat bezoekers met klachten niet op bezoek komen
  • Er wordt rekening gehouden met kraamverzorgenden uit kwetsbare groepen
  • NB. De voorkeur blijft, dat de kraamvistie komt wanneer de kraamverzorgende niet in huis is.

In het kraamhotel zijn de partner en de ouders altijd welkom (mits deze personen niet ziek of verkouden zijn). Broertjes en zusjes zijn dagelijks welkom tussen 14.00 en 20.00 uur. Op zaterdag en zondag mag tussen 11.00 en 12.00 uur 1 extra bezoeker langskomen.